20 TIPS HOE JE DE WOBBEL KUNT GEBRUIKEN

Een van de vele redenen dat wij ouders zo houden van de Wobbel, is omdat hij zo veelzijdig is! Het Barbapapa-principe. Met een beetje creativiteit kun je hem voor van alles gebruiken! En laat (jonge) kinderen nou van nature heel vindingrijk zijn. De vorm van de Wobbel werkt magisch op hun inbeeldingsvermogen en ze integreren hem daardoor op veel verschillende manieren in hun spel. Ze kunnen er hun energie op kwijt, maar hij werkt ook heel rustgevend. We hebben van veel ouders al gehoord dat kinderen het heerlijk vinden om er lekker op te rusten, door de fijne vorm en de wiegende beweging. Maar de Wobbel is meer!

 

1. Balansbord
De wobbel is van origine een balansbord. Op deze manier wordt op een speelse manier het lichaamsbewustzijn en het evenwicht getraind. Maar ook lichaamsbeweging gestimuleerd. Kinderen kunnen zo ook binnen hun energie goed kwijt.

 

2. Opstapje
Draai de Wobbel om en het is een handig opstapje! Fijn om te kijken hoe mama kookt, zelf handen wassen, tanden poetsen, dat soort dingen. Extra handig als mama bijvoorbeeld een baby in haar buik heeft en niet te veel mag tillen.

3. Poppenkast
Kinderen zijn gek op poppenkast. Beleef elke keer weer een ander leuk avontuur. Zet een gek stemmetje op en de kindjes hebben al snel de grootste lol! Hiervoor hoef je geen hele poppenkast in huis te halen. Gebruik gewoon je Wobbel als poppenkast en laat alle houten Holztiger dieren & knuffels het verhaal vertellen.

4. Wiegschommel
De wiegende beweging is heerlijk rustgevend voor jong en oud. Baby’s en kinderen vinden het daarom heerlijk om zachtjes heen en weer te wiegen op de Wobbel. Leg er een zacht kleedje op of kussen voor extra comfort. Ga er lekker naast zitten en geniet van je kindje.

5. Podium
Is jouw kindje ook zo gek op optreden? Laat ze de show stelen op hun eigen Wobbel podium! Na een mooi liedje, goede mop of misschien zelfs een circus kunstje krijgen ze uiteraard een groot applaus van papa en mama.

6. Brug
Jonge kinderen vinden het heerlijk om op en neer te kruipen of lopen over de Wobbel. Een leuke uitdaging waarbij ze leren hun evenwicht te houden. Oefening baart kunst. Eerst zullen ze je hand nog stevig vasthouden, maar kijk eens naar die trotse gezichtjes zodra ze het zelf kunnen. Priceless!

7. Racebaan
De Wobbel in combinatie met de flexibele wegdelen van Way to Play is een super-combi! De wegdelen kunnen over en onder de Wobbel gelegd worden. Waardoor de autobaan echt een extra dimensie krijgt. De auto’s kunnen zo over bruggen en door tunnels rijden, extra leuk!

8. Loungestoel
De vorm van de bolling in de Wobbel maakt dat kinderen er graag op liggen. Het ligt lekker en het gewiebel werkt rustgevend. Fijn om zo lekker een boekje te lezen, flesje te drinken of een filmpje te kijken. En sta niet gek te kijken als je kindje op deze manier zelfs in slaap valt.

 

9. Tafeltje
Of het nou gaat om een gezellig theekransje met de poppen of een heerlijk ontbijt op bed. De Wobbel doet prima dienst als tafeltje. Handig!

10. Hut 
Hutten bouwen blijft leuk. En de Wobbel is een perfect hulpmiddel om een hut mee te bouwen. Zet hem rechtop tegen de tafel, stoel of muur. Kleedje eroverheen. Voilà!

11. Glijbaan 
Misschien niet het eerste waar je aan denkt. Maar kinderen zien zelfs een glijbaan in de Wobbel. Ach, waarom ook niet? Ook leuk om de poppen, knuffels, speelgoeddieren en auto’s van af te laten glijden.

 

12. Bus, boot of auto
Toet-toet, broem-broem, daar komt de bus aan! De ene dag is het een bus, de andere dag een auto, boot of vliegtuig! De Wobbel transformeert zomaar in het voertuig naar wens. Of wil je vandaag op de rug van een dino, olifant of paard zitten? Kan ook!

 

13. Wip 
Met z’n tweeën maak je echte wip van je Wobbel. Met de neuzen of ruggen naar elkaar en wiebelen maar! Samen is dubbel zo veel plezier.

 

14. Wobbelyoga
Wobbelyoga is hip! Het geeft een extra dimensie aan kinderyoga, waarbij er gebruik gemaakt wordt van een Wobbelboard. Waardoor er nog meer leuke oefeningen mogelijk zijn. Door de beweging van de Wobbel worden yogahoudingen uitdagender en nog leuker! Kijk of er een yogaklasje in de buurt is of ga thuis aan de slag. Wobbel-oefeningen voor thuis vind je binnenkort in ons nieuwe blog.

Tip: wil je alvast inspiratie opdoen voor thuis? Volg dan @wobbelyoga op instagram!

 

 

15. Speeltafel
Als je de Wobbel omdraait heb je een perfecte speeltafel. Eentje waarbij je niet op een stoel hoeft te zitten, maar waar je lekker vrij omheen kunt bewegen. 

 

16. Dieren loopbrug
Kinderen zijn dol op het spelen met (houten) dierenspeelgoed. Betrek de Wobbel erbij om een heuvelachtig landschap na te bootsen, een grot waar de dieren onder kunnen zitten of een brug waar ze overheen kunnen lopen. De Wobbel wordt veel gebruikt in combinatie met de houten Holztiger dieren.

 

17. Bankje
Soms is het handig als er een bankje op kinderhoogte in de buurt is. Om schoenen aan te trekken bijvoorbeeld of om gewoon even te zitten. De Wobbel is altijd in de buurt!


18. Springplank
Kinderen vinden het heerlijk om van dingen af te springen of ergens op te springen. Dit is ook een belangrijke motorische ontwikkeling. De Wobbel is een fijn object om vanaf te springen, op te springen en misschien zelfs overheen te springen. Zorg wel dat de Wobbel vrij staat.

 

19. Voetenbankje
Zowel voor kinderen, als volwassenen is het fijn om na een drukke dag je voeten lekker ergens op te kunnen leggen. De Wobbel doet prima dienst als voetenbankje.

 

20. Bouwobject

Iets moois bouwen met bijvoorbeeld blokken of duplo? Betrek je Wobbel erbij en je bouwwerk wordt nog mooier, hoger, spectaculairder. Daarnaast is het best een uitdaging om te bouwen op een niet-platte ondergrond, extra leuk!

 

Genoeg inspiratie opgedaan? Wij wensen jullie alvast heel veel Wobbel plezier! En heb je nog vragen of advies nodig? Stuur een mail naar hallo@babiloekids.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. 

 

 

Alle foto’s zijn afkomstig van de Facebook pagina van @Wobbel Board & @Wobbel Australia. Picture credits: @wildandboho @ @nininoes @karlijnbramer @_dimity_ @wobbel @suse.pdm @childish.ch  @paperandlilies@kim_goddijn  @milly_mint @ @madebymowie @haaikie @ PoppyFox @mostlymosi @ilsesworld @themodernplayroom @mama.mine

 

© 2017 - 2022 BABILOE KIDS | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel